De ce sa alegeti o distributie Linux?

Linux este un sistem de operare gratuit pe care oricine il poate descarca si instala pe sistemele sale. A inceput sa fie destul de des de majoritatea oamenilor, dar sunt multi care nu inteleg beneficiile sale. Acest post sper sa atraga atentia tuturor despre avantajele pe care le puteti intalni. Sper ca acest post sa va faca sa intelegeti de ce ar trebui sa luati in considerare un sistem Linux. Indiferent daca sunteti proprietar individual sau de companie, ar trebui sa se aplice aceleasi reguli. Cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa-l incercati singur.

Liber si usor de instalat
In primul rand, retineti ca Linux este unul dintre sistemele de operare gratuite de pe piata. Oricine poate sa-l descarce de pe site-uri specializate si sa-l foloseasca pe masinile lor. La ora actuala procesul de instalare a sistemului de operare Linux a devenit din ce in ce mai usor decat v-ati imagina.

Exista o multime de ghiduri online, forum-uri, blog-uri, comunitati de unde puteti obtine informatii despre instalarea si utilizarea unei distributii Linux.

Stabilitate si fiabilitate
Sistemul de operare Windows ar putea parea stabil, dar e de departe de a fi. De cate ori s-a prabusit calculatorul cu Windows de-a lungul anilor? De cate ori ati vazut ecranul albastru, dar puteti opri toate acestea instaland Linux pe masinile tale. Este mai stabil decat majoritatea sistemelor de operare. Rar se intampla sa se prabuseasca un calculator cu Linux.

Vulnerabilitate redusa la atacuri
Ati suferit atacuri informatice atunci cand ati folosit Windows. Ati contractat un virus sau ati descarcat programe de tip malware nedorite? Multi dintre utilizatori cheltuie multi bani pe solutii antivirus si cateodata fara nici un rezultat. Instalarea sistemului de operare Linux reduce nivelul de vulnerabilitate la amenintarile de acest gen. Cand utilizati sistemul de operare Linux sunteti putin mai ralaxati. Linux nu se va infecta oriunde, la fel de des ca Windows. In cazul unei vulnerabilitati in Linux, remedierea se va face in cel mai scurt timp.

Informatiile despre Linux din acest articol este demn de atentia dumneavoastra. Puteti sa incercati intotdeauna si apoi sa schimbati daca nu sunteti 100% satisfacut. Sunt persoane care trec la Linux si nu mai utilizeaza niciodata Windows din nou. Ar trebui sa incercati macar o data o distributie Linux in live CD, din curiozitate, daca nu doriti sa il utilizati zilnic.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux