Actualizare kernel in Ubuntu cu ajutorul aplicatiei Ukuu

Kernel-ul este o parte importanta gasit in sistemul de operare. Acesta actioneaza ca un mediator intre software si hardware. In esenta, fara un nucleu, programele nu pot functiona, deoarece nu pot avea acces la resursele calculatorului.

Actualizarea kernel-ului poate oferi o multitudine de beneficii, cum ar fi suport mai bun pentru calculator si performante imbunatatite. O parte a kernel-ului Linux este dedicat exclusiv pentru a controla lucruri cum ar fi placa grafica si procesorul sub forma de drivere. Tehnologii noi ies si trebuiesc adaugate in mod constant.

Din pacate, procesul de actualizare a unui kernel poate fi plictisitor si foarte complicat. In acest caz, Ukuu este o aplicatie care vine in ajutorul utilizatorului de Ubuntu pentru actualizarea kernel-ului.

Ukuu (Ubuntu Kernel Update Utility) face actualizarea kernel-ului in Ubuntu mai usor de efectuat. Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti ultima versiune de kernel, sa-l instalati si sa reporniti calculatorul.

Instalarea aplicatiei Ukuu:
$ sudo apt-add-repository -y ppa:teejee2008/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install ukuu

Instalare kernel cu Ukuu:
Ukuu va prezinta cele mei noi kernele, dar si versiunea de kernel care ruleaza pe calculator. Dupa ce selectati versiunea de kernel dorita, faceti clic pe butonul Install. Restartati calculatorul.

Intr-un articol anterior am scris cum sa instalati ultima versiune de kernel in linie de comanda (Actualizare la ultima versiune de kernel in Ubuntu). Ukuu este o aplicatie utila pentru actualizarea kernel-ului. Daca articolul va fost util dati un like, lasati un comentariu sau distribuiti-l.


Comments

Postari populare

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Deschideți folderele instantaneu activând o setare ascunsă în Nautilus

UPT - o soluție simplă și puternică pentru gestionarea pachetelor în Linux

NEWS TECH: Canonical extinde suportul LTS la 12 ani

RUA - o soluție elegantă pentru instalarea pachetelor din AUR

Instalați ImageMagick 7 pe Debian și Ubuntu

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Thunar File Manager - introducere

Avantajele programelor open source