S-a lansat Ubuntu 16.04 LTS si a mediilor desktop oficiale



Asa cum ne-a obisnuit cei de la Canonical, o data la doi ani lanseaza o versiune noua a distributiei Ubuntu cu sprijin pe termen lung (LTS). Aprilie 2016 este lansat Ubuntu 16.04 LTS. Ubuntu este o distributie foarte populara si mediile desktop oficiale nu lipsesc nici ele de la aceasta lansare.






Ubuntu este distributia care ofera ca mediu desktop implicit Unity. Printre caracteristici amintim: kernel 4.4, apt 1.2, Unity 7, etc. Descarca aici.

Kubuntu ofera o experienta KDE Plasma. Construit pe platforma Nokia Qt ofera un sistem modern, bun si stabil pentru uz casnic si de birou. Descarca aici.

Edubuntu se adreseaza scolilor. Acesta nclude aplicatii si jocuri potrivite pentru copii.Edubuntu este proiectat pentru un profesor sau un administrator de retea pentru a putea configura o clasa complet rapid si usor. Descarca aici.

Xubuntu este un sistem de operare elegant si usor de folosit. Xubuntu vine cu Xfce 4.12, care este un mediu desktop stabil, usor si configurabil. Descarca aici.

Mythbuntu este axat pe crearea unui sistem DVR bazat pe MythTV. Descarca aici.

UbuntuStudio este un efort de comunitate, care isi propune sa fie usor de instalat si utilizat, furnizand toate elementele necesare pentru crearea de continut multimedia. Descarca aici.

Lubuntu este o varianta mai rapida, mai usoara si mai economica a distributiei Ubuntu, care foloseste mediul desktop LXDE si se adreseaza pentru utilizatorii care au sisteme hardware cu specificatii mai slabe. Descarca aici.

Ubuntu GNOME utilizeaza mediul desktop GNOME Shell in loc de Unity, impreuna cu o serie de aplicatii GTK3 asociate cu mediul desktop GNOME. Descarca aici.

Ubuntu Kylin este o distributie care se adreseaza utilizatorilor chinezi, oferindu-le un desktop gata personalizat. Descarca aici.

Ubuntu MATE isi propune sa aduca simplitatea si eleganta sistemului de operare Ubuntu printr-un mediu dsktop traditional. MATE este continuarea mediului desktop GNOME 2 care a fost folosit ca desktop implicit Ubuntu pana la versiunea 10.10. Descarca aici.


Comments

Postari populare

Simplificați-vă sarcinile în Linux

O fereastră către interiorul sistemului Linux cu Inspector

Numărul de serie al calculatorului dvs Linux

Pregătiți-vă pentru lansarea noului mediu desktop LXQt 2.0

Estompați fețele din imagini și videoclipuri cu deface în Linux

Beaver Notes - o aplicație de notițe open-source pentru Linux

Geany IDE - funcția de compilare și rulare

LibreOffice Writer - inserarea si formatarea tabelelor

Modalitati de instalare a aplicatiilor in Linux Mint

free - comandă CLI în Linux